انجام جراحی برای کاهش وزن، خطر نارسایی کلیوی را کم میکند
آناتومی کلیه
سلامت آنلاین- مطالعهای جدید نشان میدهد جراحی کاهش وزن ممکن است خطر ابتلا به بیماری کلیوی و نارسایی کلیه را کاهش دهد.
به گزارش سلامت آنلاین، چاقی موجب افزایش ریسک ابتلا به مشکلات جدی سلامت نظیر فشارخون بالا، بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع۲ می شود.
چاقی همچنین فاکتور پرخطر مستقل در ابتلا به بیماری کلیوی مزمن است. شیوه های مختلف درمان چاقی شامل تغییر در سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی، درمان به شیوه دارویی و جراحی است.
مطالعه جدید نشان داد بیماران مبتلا به آسیب کلیوی نظیر وجود میزان بالا پروتئین در ادرار، از درمان به شیوه جراحی فایده خواهند برد. این مسئله بیانگر آن است که جراحی از روند پیشرفت آسیب کلیوی از قبل موجود به شکل نارسایی کلیوی پیشگیری می کند.
«آ شولمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در این باره می گوید: «مطالعه ما تاثیرات بلندمدت جراحی برداشتن روده یا معده را به منظور کاهش وزن بر بیماری کلیوی نشان می دهد.»
این مطالعه شامل بیش از ۴۰۰۰ بیمار چاق ۳۷ تا ۶۰ سال بود که به مدت بیش از ۲۰ سال تحت نظر بودند. نیمی از بیماران تحت جراحی کاهش وزن قرار گرفته و نیمی دیگر با شیوه های قراردادی غیرجراحی درمان شدند.
محققان عنوان می کنند این نتایج نشان می دهد که جراحی کاهش وزن موجب کاهش خطر مرگ و میر، بهبود دیابت نوع۲ و پیشگیری از بیماری قلبی-عروقی و سرطان می شود. (مهر)