محققان: نمیتوان «چاق» بود و «قلب سالم» هم داشت
مرد چاق اضافه وزن چاقی مردان چربی شکمی
سلامت آنلاین- یک تحقیق جدید در بریتانیا «تناقض چاقی» را بیاعتبار کرده است؛ تناقض یا پارادوکس چاقی نظریهای است که در آن ادعا شده چاقی و اضافه وزن لزوما ربطی به خطر بروز مشکلات قلبی ندارد.
به گزارش سلامت آنلاین، بر اساس گزارش تحقیقی که جزئیات بیشتری از آن در European Heart Journal منتشر شده است، محققان با انجام مطالعهای در جامعه آماری ۳۰۰ هزار نفره، دریافتند که اضافه وزن و چاقی خطر بروز حملات قلبی، سکتههای مغزی، و افزایش فشار خون را بالا میبرد و سبب تزاید و تجمع چربی بیشتر به دور کمر میشود.
دکتر استاماتینا ایلودرومیتی، سرپرست این پژوهش گفت: «هر قدر چربی شکمی یا چربی کلی بدن بالاتر باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته در افرادی بیشتر میشود که نشانی از بیماری ندارند».
این مدرس بالینی زنان و زایمان در دانشگاه گلاسکو (واقع در اسکاتلند)، اضافه کرد: «هیچ اثر محافظتی در چربی، آنطور که برخی از مردم معتقدند، وجود ندارد».
ایلودرومیتی همچنین تاکید کرد: رسیدن به شاخص توده بدنی (BMI) خاص هر فرد و کاهش وزن اضافی سبب بهبود و افزایش سلامت خواهد شد.
در این پژوهش، محققان کشف کردند افرادی با شاخص توده بدنی (BMI) ۲۲ و ۲۳ با خطرات کمتری در زمینه بیماریهای قلبی مواجهند. هرقدر شاخص توده بدنی از این میزان بیشتر میشد، خطرات سلامتی نیز حتی برای مقادیر متوسطی از وزن، ۱۳ درصد افزوده میشد.
شاخص توده بدنی که مختصرا از آن با عنوان BMI یاد میشود، مقیاسی برای اندازهگیری و مبتنی بر وزن و قد فرد است.
در این تحقیق همچنین مشخص شد زنانی با اندازه دور کمر ۲۹ اینچ (حدود ۷۳ سانتیمتر) و مردانی با اندازه دور کمر ۳۲ اینچ (حدود ۸۱ سانتیمتر) به ازای هر ۵ اینچ (حدود ۱۲/۵ سانتیمتر) افزایش دور کمر، ۱۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار میگیرند.
افزون بر اینها، از جمله خطرات افزاینده بیماریهای قلبی در این تحقیق، افزایش درصد چربی بدن، نسبت دور کمر به ران، و نسبت دور کمر به قد معرفی شده است.
به گفته دکتر دیوید کاتز، متخصص سبک زندگی و مدیر مرکز تحقیقات پیشگیری «یل-گریفین»، این آخرین تحقیق در زمینه چاقی احتمالا به هر گونه بحث در این زمینه پایان میدهد و باید آخرین میخ را بر تابوت نظریه تناقض چاقی بکوبد. (سلامت آنلاین/ ترجمه: زری حسینزاده)